Sparebankstiftelsen støtter «Generasjonsmøter med sang»

Normal
0


21


false
false
false

NO-BOK
X-NONE
X-NONE

 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 <w:LatentStyles DefLockedState="false" DefUnhideWhenUsed="false"
DefSemiHidden="false" DefQFormat="false" DefPriority="99"
LatentStyleCoun…

Barnehagene Reinsholm og Maritvold hadde en flott konsert med «Gammel sangskatt» i regi av Folkeakademiet Verdal på Verdal bo - og helsetun under «Syng ut» ukene i år. Nesten hundre beboere og ansatte fikk en flott opplevelse med de mange, gamle sangene barna hadde lært seg. Per Ove Kjelås og Jan Arild Hansen var dyktige musikere!

Folkeakademiet og Krafttak for sang har i disse dager mottatt en nyhet som mange vil få glede av neste år. Vårt spennende prosjekt «Generasjonsmøter med sang» er tildelt 430 000 kroner fra Sparebankstiftelsen.

Prosjektet, som hører inn under Krafttak for sangs satsingsområde «Sang i eldreomsorgen/Syngende eldreinstitusjoner» har som mål å styrke bruken av sang generelt, bringe den nasjonale sangskatten videre til yngre generasjoner gjennom læring, sang og samtale og bidra til møter og inkludering i lokalmiljøet på tvers av alder og bakgrunn.

Prosjektleder Kristi Stedje er glad for denne muligheten til å gi ansatte i barnehager, skoler, institusjoner og frivillige opplæring i å tilrettelegge og gjennomføre generasjonsmøter med sang slik at barnehage- og skolebarn kan besøke institusjonene og sammen med beboerne synge og utveksle kunnskap og erfaringer. "Et stort pluss er også at slike sangsamvær ikke bare fører med seg læring, men også trivsel, gode opplevelser og mange nye vennskapsbånd", sier hun.

Den generøse pengegaven fra Sparebankstiftelsen vil også bli brukt til utvikling, utforming og publisering av kursmateriell og utvikling av en fysisk og digital sangbok tilpasset for formålet og med fokus på norsk eldre og nyere sangtradisjon.

Folkeakademiet og Krafttak for sang takker Sparebankstiftelsen for gaven og for muligheten den gir til å realisere «Generasjonsmøter med sang».

Tekst: Runa Vethal Stølen/Pål H. Djuve, publisert av Signe Sannem Lund