Go Bananas

Go Bananas er et band for utviklingshemmede i den syngende kommunen Fjaler. Bandet består av seks medlemmer som synger og spiller gitar, piano og trommer.

Kulturskolen i Fjaler har utformet opplegget for bandet, som startet opp for fire år siden. Opplæringen varer cirka en time hver uke, og finner sted på dagtid. Bandet ledes av to lærere ved kulturskolen, som også spiller piano og bassgitar sammen med bandet på øvelser og opptredener. I tillegg har en av lærerne bakgrunn innen musikkterapi.

Deltakerne i bandet arbeider på Vevang Produksjon i Fjaler kommune, og øvelsene finner sted på arbeidsstua der banddeltakerne jobber. Øvelsene er en del av dagtilbudet i bedriften, og er høyt verdsatt av deltakerne. Medlemmene er voksne i alderen 20 til 60 år, og musikkglede er en viktig fellesnevner for de ukentlige øvelsene. Deltakerne er glade i låter fra norsk populærkultur, og sanger av Halvdan Sivertsen og DDE står ofte på programmet.

I tillegg til å synge og spille gitar, bruker deltakerne også ulike rytmeinstrumenter som bongotrommer og rytmeegg. Noen av deltakerne går også på individuell opplæring i kulturskolen, i tillegg til øvelsene i bandet. I tillegg har deltakerne disponible øvingsrom som kan benyttes én og én eller i gruppe i tilknytning til arbeidsstua i bedriften.

Reidun Porten og Mats Systadddal er musikalske ledere for bandet, som har hentet inspirasjon fra Dissimilis. Målet er å legge til rette for inkludering, kreativitet og uttrykksglede for både deltakere og tilhørere. Bandet har opptrådt på flere kulturfestivaler og lokale gudstjenester, og spiller også ofte på sommeravslutninger og juletrefester i kommunen.

Bandprosjektet er et valgfritt tilbud for de som ønsker å være med, og er et samarbeid mellom Hyllestad og Fjaler kulturskole og Fjaler kommune.

Fjaler er en av Krafttak for Sang sine syngende kommuner.

Vil du vite mer?

Kontakt kultursjef Ingeborg Opdøl Tysnes, tlf.: 57 73 80 44 / 988 65 054

e-post: ingeborg.tysnes@fjaler.kommune.no

Tekst: Kristine Maria Lund