Sparebankstiftelsen på generasjonssangstund

Sparebankstiftelsen DNB deltok i generasjonssangstund

Lørenskog: Barnehagen Takt og Tone og Lørenskog sykehjem møtes to ganger i måneden til generasjonssangstund. Sparebankstiftelsen DNB, som har bidratt med med finansiering av prosjektet, fikk nylig oppleve et slikt generasjonsmøte fylt av sang, bevegelse og lek.

Teamleder og vernepleier Siri Elise Smedvold Hagen uttrykker at det er tydelig at generasjonsmøtene gir livsglede, og det bidrar til en variert hverdag på sykehjemmet.

Har sunget sammen siden høsten 2022

Etter å ha deltatt på kurs om generasjonssang, har barnehagen og sykehjemmet møttes til felles sangstunder jevnlig siden november 2022. Barna og de eldre pleier først å synge sammen i en halvtime, før de tegner og prater sammen en halvtime. Barna gleder seg til disse stundene og til å møte de eldre, som de blir bedre og bedre kjent med for hver gang de møtes.

Fløy en liten blåfugl! Barnehagen tar med seg sanger som de eldre kjenner godt og kan synge og bevege seg med til.

Nye vennskap dannes i sangen og i tegneaktiviteten.

Inspirerende å oppleve

Birthe Mørreaunet Selvaag fra Sparebankstiftelsen DNB deltok i sangstunden. Hun uttrykket etter stunden at det er inspirerende å oppleve alt det fine arbeidet som som foregår med midlene fra stiftelsen.

Fra venstre; Beatrix Van Doorn (Sang i eldreomsorgen), Birthe Mørreaunet Selvaag (Sparebankstiftelsen DNB), Trine Eriksen (Takt og tone barnehage) Kine Marie Hagen ( Lørenskog sykehjem) og Ingrid Kjerschow Lohne (Krafttak for sang)


Bli med i generasjonssangprosjektet!

Rundt i landet er nå 41 par av barnehager og eldreinstitusjoner tatt inn i prosjektet og kurses om bruk av sang og musikk som verktøy med barn og eldre . Deltakende barnehager og eldreinstitusjoner mottar kostnadsfri kursrekke på arbeidsplassen, og de får fri tilgang til Sang i eldreomsorgens ressursportal Syng Sammen og Syngende barnehages ressursportal Skattkammer i de tre årene prosjektet varer. Det er noen få ledige plasser i prosjektet - så ta kontakt om dere har lyst til å delta!

Les mer om prosjektet og søk om å delta her