Nye Syngende kommuner fra 2020!

Tromsø, Bjerkreim, Lillehammer og Bærum er Syngende kommuner fra 2020. De satser spesielt på sangtiltak for barn, unge og eldre, med mål om å skape gode kulturopplevelser, nye sosiale fellesskap og bedre folkehelse!

Får kompetanseheving og økonomisk støtte

I tre år skal kommunene samarbeide med Krafttak for sang om å utvikle og opprette sangaktiviteter og styrke lokal sangkultur. Kommunene vil også få fagdager for blant annet ansatte i barnehager, skoler og eldreinstitusjoner, økonomisk støtte og tilgang til nasjonale nettverk og kompetansehevende samlinger.

Når prosjektperioden er over er målet at alle
kommunens innbyggere skal ha tilgang til sangtilbud der de selv kan delta aktivt.

«Vi er svært fornøyde med å ha hatt så mange gode søkere, og synes det er gledelig at mange norske kommuner ser verdien i økt satsing på sangaktiviteter».
— Signe Sannem Lund, prosjektleder Syngende kommuner

Satser spesielt på barn, unge og eldre

De nye kommunene ønsker spesielt å styrke sangtilbudet til barn og unge og eldre, men også å skape gode musikalske møter på tvers av generasjoner, kulturell og sosial bakgrunn.

Sangaktiviteter som kan forebygge ensomhet samt bygge lokal identitet og fellesrepertoar er andre viktige satsingsområder. Kommunene vil også knytte ressurspersoner og lokale fagmiljøer tettere sammen for å heve det samlede sangtilbudet i lokalsamfunnet.

Skarp konkurranse

Det var i alt 13 kommuner som søkte om å være en Syngende kommune fra 2020.

Det planlegges inntak av nye kommuner for 2021 neste høst.

Les mer om våre Syngende kommuner her

Bilde: Tromsø kommune