Vi søker nye Syngende kommuner!

Hvert år får nye kommuner hjelp og midler til å satse mer på sang. Kom i gang med en storstilt dugnad for å styrke den lokale sangkulturen i din kommune!

Hvorfor bli Syngende kommune?

Sang skaper glede, musikalske opplevelser, høytid og fellesskapsfølelse. Samtidig kan sang være et effektivt verktøy for språkutvikling, hukommelse, integrering og forbedring av det psykososiale miljøet. For at norske kommuner og deres innbyggere skal kunne nyttiggjøre seg og glede seg over sangens mange positive effekter, har Krafttak for sang utviklet programmet Syngende kommune. 

Hva skal vi jobbe med?

I en Syngende kommune er målet at alle innbyggere skal ha tilgang til et inkluderende sangtilbud. Kommunen får hjelp til å gjennomføre sangtiltak for små og store - gjennom bl.a. kurs, økonomisk støtte og seminarer. Aktiviteter og tiltak blir utviklet av et lokalt sangutvalg i samarbeid med Krafttak for sang. Gjennom Syngende kommune-programmet skapes et rikt antall sang-aktiviteter, noe som igjen danner grunnlag for å skape nye tradisjoner og gode møteplasser for kommunens innbyggere. Det er nå 24 syngende kommuner, der Sandnes, Namsskogan, Rælingen og Hol er de nyeste kommunene som har blitt med siden 2022.

Hvordan bli en Syngende kommune?

Hvis du ønsker at din kommune skal bli en Syngende kommune, bør du ta kontakt med andre ressurspersoner i sang -og kulturmiljøet; dirigenter, frilanssangere, kultursjef og kulturskolerektor. Det bør også tas opp i kommunestyret om kommunen skal bli en Syngende kommune. Når kommunestyret har besluttet at dere ønsker å bli en Syngende kommune, sendes en søknad til Krafttak for sang. Søknadsfrist er 6. desember.