«Syng ut!» 2017 og prisvinnerne fra 2016!

«Syng ut!» - ukene arrangeres fra 5.-19. mars 2017, og har som mål å synliggjøre at «hele Norge» synger. 

Vi har oppfordret sangaktører til å registrere aktivitetene sine. I 2016 ble det registrert hele 640 sangaktiviteter med et imponerende stort spenn av sangaktører. Aktivitetene var alt fra store konserter for alle til konserter på eldrehjem, i sykehus, barnehager, skoler, biblioteker og lokale kulturhus og til korøvinger, visekvelder m.m.

Blant de som registrerte aktivitetene finner vi et variert spekter av kor for barn og voksne. Det er kammerkor, blandakor, Beatleskor, domkantori, mannskor, damekor, fagforeningskor, kor for mennesker med spesielle behov, bygdekor, oratoriekor, bydelskor, swingkor, bygdelagskor, bedriftskor, studentkor, barnekantori, gospelkor, kvensk barne- og voksenkor og arbeiderkor.

Andre som deltok var barnehager, skoler, profesjonelle sanggrupper, songlag, folkesangere, artister, vocalensembler, viseklubber, seniorsangere, eldreråd, jazzforum, bibliotek, kjerringråd (samler nordmenn og innvandrere til sang, dans og god mat), sykehjem, dagsentre, musikkteaterforum, AKKS, folkeakademier, bandkollektiver, folkedanslag, kulturskolelærere, kulturskoleelever, musikk fra livets begynnelse, trekkspillklubber, folkehøgskoler og sangpedagogelever.

Alt i alt et fantastisk bredt utvalg av musikklivet i Norge. Likevel er dette bare en begrenset del av aktiviteten vi vet foregår i løpet av de to «Syng ut»-ukene i mars. 

Vi har trukket ut fem vinnere blant dme som registrerte sin aktivitet i mars 2016. 

De 5 heldige vinnere som hver får 2 500 kr til aktiviteten sin er:

  • Gla las fra Lunner
  • Songkoret Vågen fra Meland i Hordaland
  • Onsdagskveld på Rossvoll med Trønderkaillan
  • Salmer til ettermiddagskaffen. Vingrom Seniorkor, Lillehammer i Oppland 
  • Sangstund for flyktninger ved Fritt spillerom fra Inderøy i Nord-Trøndelag. 

GOD JUL!

 

Tekst: Pål Djuve, publisert av Signe Sannem Lund