Nordisk sangsymposium til Danmark i 2026!

Skal igjen samle sangkrefter fra hele Norden

Sangens Hus i Danmark tar over stafettpinnen og arrangerer Nordisk sangsymposium i 2026. Da kan sang-og musikkentusiaster fra hele Norden igjen samles rundt foredrag, debatter, samtaler, konserter og inspirerende sangprosjekter.

- Mange har etterspurt en fortsettelse, og nå gleder oss over at vår nordiske møteplass for sang lever videre, med en dyktig arrangør i et land der fellessangen står sterkt, samstemmer initiativtakerne. 

En viktig møteplass

I september 2023 ble det første nordiske sangsymposiumet arrangert i Oslo av Krafttak for sang og Musik i Norden sammen med en rekke nordiske støttespillere. 

- Ambisjonen var å skape en nordisk møteplass for alle som er opptatt av at mennesker synger sammen, og av sangens plass i samfunnet. I alt 260 deltakere fra hele Norden fikk gjennom 3 dager oppleve foredrag, debatter, samtaler og sang i Norges hovedstad. Aktuell forskning og inspirerende sangprosjekter stod spesielt i fokus, sier daglig leder Jarle Flemvåg for Krafttak for sang, som var prosjektleder for Sangsymposiumet i 2023. - Sangens Hus har vist seg som en handlekraftig og kvalitetsbevisst organisasjon som gjør mye bra for fellessangen i Danmark. Vi gleder oss til å se resultatet når sangentusiaster fra hele Norden igjen samles i 2026, forteller styreleder Patrik Karlsson i Musik i Norden. 

Ambisiøs arrangør

I Sangens Hus så man en mulighet til å skape en tradisjon og utvide det nordiske samarbeidet. Derfor tok de kontakt med de norske arrangørene. 

- Sangsymposiet i 2023 var meget velutført og inspirerende. Derfor gleder vi oss til å ta stafettpinnen videre fra våre dyktige kolleger i Norge, sier sekretariatsjef i Sangens Hus, Lars Bjerregaard Pedersen. 

-Et samfunnsansvar

-I Sangens Hus arbeider vi for å ta samfunnsansvar gjennom sang. Vi mener at dette arbeidet også må strekke seg utover vår egen organisasjon. Derfor ser vi frem til igjen å kunne møtes på tvers i hele Norden - til inspirasjon og potensielle samarbeid - når vi sammen med nordiske kolleger skal sette fokus på sangen og alle dens muligheter i 2026, legger han til. Strategisk direktør i Sangens hus og tidligere kulturminister, Elsebeth Gerner Nielsen, er stolt av å være med på å bære symposiet videre frem.

- Da Sangens hus fikk beskjed om at de var valgt ut til å være arrangør var det stor stemning blant de ansatte. Vi gleder oss til å komme i gang med planleggingen.

Tid og sted for symposiet blir offentliggjort på et senere tidspunkt.