Syngende barnehage omtalt i ny kulturmelding!

Gladnyhet!

Vi i Krafttak for sang og Musikk fra livets begynnelse er stolte og glade for at Syngende barnehage løftes fram som eksempel på tiltak i barnehagen i regjeringens nye kulturmelding for barn og unge.


For første gang i historien har en norsk regjering lagt fram en egen stortingsmelding om barne- og ungdomskultur. Stortingsmeldingen har fått navnet Oppleve, skape, dele – Kunst og kultur for, med og av barn og unge. Meldingen, som er utarbeidet av Kulturdepartementet og Kunnskapsdepartementet, ble godkjent av regjeringen 19. mars.

Tidligere Kulturminister, Trine Schei Grande, på besøk i Syngende Enerhaugen barnehage.

Tidligere Kulturminister, Trine Schei Grande, på besøk i Syngende Enerhaugen barnehage.

Syngende barnehage som forslag til tiltak

Vi i Krafttak for sang og Musikk fra livets begynnelse synes det er flott at barne- og ungdomskultur blir presentert som et samlet politisk satsingsområde på nasjonalt nivå. Vi er også stolte over at Syngende barnehage løftes fram som eksempel på tiltak i barnehagen:


«Syngende barnehage er eit program som blei oppretta som eit prøveprosjekt hausten 2016 og omfattar i dag om lag 160 barnehagar i 16 ulike fylke. Målet er å auke musikkompetansen og gi meir songglede i barnehagekvardagen. Syngende barnehage legg vekt på opplevinga barna har, og at dei får delta aktivt. Å oppleve musikk som ei form for kommunikasjon og uttrykk for tilknytning i relasjonen med andre, er heilt sentralt når barna er små. Dette legg grunnlaget for barn sitt eige uttrykk og opnar opp for kunst- og kulturopplevingar formidla av besøkjande kunstnarar og andre.»
— Oppleve, skape, dele – Kunst og kultur for, med og av barn og unge (Stortingsmelding)

Syngende barnehage

Syngende barnehage er en av satsingene under Krafttak for sang, og utvikles og driftes av Musikk fra livets begynnelse. I dag er hele 215 barnehager med i programmet. Besøk gjerne www.syngendebarnehage.no for å bli bedre kjent med programmet.