Sing Along Holmlia

Allsangfest midt i skoletiden!

Skolebarna på Lusetjern, Hallagerbakken og Rosenholm skole fikk en syngende super allsangkonsert på Forandringshuset første skoleuke etter ferien.

Det er Holmliainitivet som står bak Sing Along Holmlia. Holmliainitiativet er en medlemsorganisasjon som jobber for at alle som bor på Holmlia, spesielt barn og unge, skal føle seg inkludert i lokalmiljøet.

Skolekonsertene

Sing Along Holmlia består av lokale Holmliamusikere som vil skape glede og fellesskap med musikk og allsang! I front sto sangerne Wenche Losnegård og Jostein Hasselgård og loste barna gjennom en allsangstund full av fart og bevegelser. Det var alt fra BlimE-sanger til Knutsen og Ludvigsen, Smilet i ditt eget speil, Forelska i lærer`n, Cover me in sunshine, L-O-V-E og en MGP jr-medley. Sangene traff både de yngste og de eldste elevene som alle sang med av full hals!

De seks konsertene ble holdt på Forandringshuset som er et lokalt kultur- og aktivitetshus for ungdom. Flere av de øverste klassetrinnene fikk bli igjen etter konserten for å spise matpakke og bli kjent med aktivitetene på huset.

Det har vært viktig for oss å vise elevene at dette stedet finnes, slik at de kan benytte seg av tilbudene her senere
— Hans Olav Baden fra Holmliainitiativet og bandmedlem i Sing along Holmlia.

Skolekonsertene ble i sin helhet finansiert av OBOS samt et lite bidrag fra hver skole.

Sing Along Holmlia - til inspirasjon!

Idéen om allsangkonserter kom i koronatiden og det første bandet gjorde var å ha en borettslagsturné med fem konserter rundt om på Holmlia. Konsertene ble selvfølgelig holdt utendørs og andre aktører fra lokalmiljøet bidro til at dette ble en fest for alle. DJ Amina spilte familievennlig musikk før showet, Holmliaskolenes musikkorps solgte popcorn, Marius Park Pedersen fra holmliahistorie.no hadde stand og fortalte historiske anektoder fra akkurat det stedet konsertene var og ungdommer fra Forandringshuset Holmlia var med som crew og fikk arbeidstrening. Sing Along Holmlia spilte også på Piknik i parken på Holmlia tidligere i sommer og håper det blir mer!

Borettslagskonsertene ble støttet av Oslo Sør satsingen (Oslo kommune), Sparebankstiftelsen og OBOS.