Kongen til nasjonal allsang-fest med 85 000 elever!

Skolenes sangdag - en digital sangkonsert med Oslo-Filharmonien

Hans Majestet Kongen besøker Skolenes sangdag i Oslo Konserthus fredag 4. mai klokken 12.00! Oslo-Filharmonien spiller opp til et kor av 1000 barnestemmer, og konserten streames live til flere enn 380 skoler over hele landet. 

85 000 elever synger - samtidig! 

Skolenes sangdag er en nasjonal sangdugnad for elever på barnetrinnet. Kl 12.00 står barn og unge fra hittil 382 skoler klare ved storskjermer landet rundt for å synge med under den direktesendte konserten i Oslo Konserthus.

Elevene har på forhånd øvd på både dansebevegelser og på sangrepertoaret, som strekker seg fra tradisjonelle folketoner og viser, til nyere låter og hits. Noen pynter klasserommene sine til sangfest, andre samles i gymsal og auditorium, og noen digitalt dristige kan til og med prøve seg på en utendørs samling for hele skolen. Sammen er de landets desidert største allsang-kor!

 

Hans Majestet kong Harald besøker Oslo Konserthus 4. mai kl. 12.00

Hans Majestet kong Harald besøker Oslo Konserthus 4. mai kl. 12.00

Elevene har på forhånd øvd på både dansebevegelser og på sangrepertoaret. Sammen er de landets desidert største allsang-kor!
— Ulrika Bergroth-Plur, Musikk i skolen

 

Se videosnutt om Skolenes sangdag:


Live-streamet konsert med Oslo-Filharmonien 

Under den direktesendte allsang-konserten i Konserthuset synger 1000 barn fra skoler i Oslo og omegn sammen med Oslo-Filharmonien under ledelse av dirigent Håkon Daniel Nystedt. Orkesteret spiller sangene i flotte, nyskrevne orkesterarrangementer.  I tillegg spiller orkesteret noen kjente verk fra det klassiske skattekammeret. Programleder for arrangementet er Stian Barsnes-Simonsen, og MGP juniorstjernen Dina Matheussen er årets Skolenes sangdag-artist.  

Om Skolenes sangdag

Norges første Skolenes sangdag ble arrangert i april 2016, med 152 påmeldte skoler. I 2017 deltok 190 skoler fra hele landet, og i år er det flere enn 380 skoler som står klare.  Skolenes sangdag er med andre ord et skikkelig nasjonalt løft for sang i Norge! Musikk i Skolen står som hovedarrangør, og i 2018 har organisasjonen fått både Oslo-Filharmonien og Krafttak for sang med på laget.  

Skolenes_sangdag_2018.jpg

Informasjon og (presse)kontakt: 

Media som ønsker å dekke Kongens besøk må be om akkreditering elektronisk til syngendeskole@musikk.no innen torsdag 3. mai 2018 klokken 14:00. 

For mer detaljert informasjon om Skolenes sangdag, se www.musikkiskolen.no/skolenes-sangdag-2018 eller ta kontakt med Ulrika Bergroth-Plur, tlf 41664071 (daglig leder Musikk i Skolen) 

Skolenes sangdag 2018 arrangeres av Musikk i Skolen i samarbeid med  Oslo-Filharmonien og Krafttak for sang / Syngende skole

 

Skolenes_sangdag_2018.png