Barn og eldre over hele landet skal møtes for å synge sammen

Generasjonssang!

Vi i Krafttak for sang, Folkeakademiet og Musikk fra livets begynnelse gleder oss stort over at Sparebankstiftelsen har bevilget 1,8 millioner til vårt nye prosjekt Generasjonssang. Nå skal barn og eldre over hele landet møtes for å synge sammen!

I det treårige prosjektet Generasjonssang skal barnehagebarn besøke eldreinstitusjoner for å synge sammen med de eldre. Gjennom åtte årlige sangmøter skal det bygges musikalske og sosiale bånd i lokalsamfunnet.

Etterlengtede møter

Etter at Korona-pandemien har ført til sosial isolasjon og nedstengning av samfunnet ser vi alle frem til at forholdene skal normalisere seg. For Sparebankstiftelsen har det vært viktig å bidra til at de eldste og yngste skal få møtes så snart det er forsvarlig.

BT2B7124_omvendt_lite.jpg
BT2B4989.jpg

Opplæring av ansatte

Generasjonssangprosjektet vil gi ansatte i barnehager og eldreinstitusjoner opplæring til å gjennomføre sangstundene gjennom kurs, veiledning og ved tilgang til digitale nettressurser med innspilte sangstunder og digitale foredrag. De ansatte vil også få lære om sangens helsefremmende effekter.

Repertoar

Sangrepertoaret vil bestå av tradisjonssanger, nyere sanger og lokale sanger. Deltakelsen i prosjektet vil gi barnehagebarna en samling sanger de kan ha med seg resten av livet.

Organisering

Generasjonsmøtene vil bli arrangert over hele landet. I prosjektet knyttes en barnehage og en eldreinstitusjon som ligger i nærheten av hverandre sammen i en ettårig prosjektperiode med en toårig oppfølgingsperiode.

Prosjektet starter i januar 2022, og det planlegges å ta inn 15 barnehager og institusjoner årlig til og med 2024.

Vi håper og tror det vil skapes mange lokale fyrtårn for gode musikalske og mellommenneskelige møter mellom barn og eldre, og at dette igjen vil være til inspirasjon for andre slik at vi både omgås og synger mer.


Det er mulig å melde sin interesse for å delta allerede nå: