Krafttak for sang får betydelig økte midler

Regjeringen satser på hverdagssangen

- Dette vil vi ha mer av! Jobben som Krafttak for sang gjør for løfte frem sangen i samfunnet er enormt viktig, sa Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen da hun kunngjorde at organisasjonen får økt sin bevilgning fra departementet med 3 millioner kr i 2023.

- Det er veldig fint å få støtte opp under det fantastiske arbeidet dere gjør. Det betyr åpenbart mye for alle de som får oppleve sangglede, mestring, og alle de fine øyeblikkene og fellesskapsfølelsen som kommer med et sangfellesskap, sier Trettebergstuen under overrekkelsen.

Hun fikk bli med på en sangstund i Syngende Enerhaugen barnehage i Oslo, der ledelsen virkelig har satt sang og musikk på dagsorden. Trettebergstuen er tydelig på at sangaktivitet er noe som regjeringen ønsker å prioritere - både for barnehagen, skolen, eldreomsorg og ellers i livet.

Sangglede for store og små: Byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo Sunniva Holmås Eidsvoll og Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen koste seg i møte med barna i Syngende Enerhaugen barnehage.


- Nå vil langt flere vil få oppleve sangglede i hverdagen sin

- Dette er såklart veldig gode nyheter for oss, sier daglig leder Jarle Flemvåg i Krafttak for sang. 

- Med en økt bevilgning kan vi nå ut til langt flere som ønsker å styrke sine sangtilbud. Det betyr også mye for oss at Kultur og likestillingsdepartementet anerkjenner den jobben vi gjør og vil ha en offensiv satsing på et kulturliv der alle kan delta. Vår kontakt med departementet er veldig god, og vi setter stor pris på at ministeren og statssekretær Odin Adelsteen Aunan Bomann viser interesse for sangtiltakene våre.

Gledelig nyhet: det ble en ekstra fin start på helga for Krafttak for sangs representanter. F.v. Jarle Flemvåg (daglig leder i Krafttak for sang), Kristian Ulyses Andaur (styreleder for Krafttak for sang), Bente Bogen (styreleder i Musikk fra livets begynnelse/Syngende barnehage), Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.

Sang for alle livets faser

Krafttak for sang jobber for å styrke norsk sangkultur og skaper sangaktiviteter over hele landet. Gjennom satsingene Syngende barnehage (i samarbeid med Musikk fra livets begynnelse), Syngende skole (i samarbeid med Musikk i skolen), Sang i eldreomsorgen og Syngende kommune har titusener fått et styrket sangtilbud. I tillegg er Krafttak for sang har organisasjonen flere samarbeidsprosjekter som Skolenes sangdag og Generasjonssang og arrangerer konferansen og driver med opplysningsarbeid.

Kaller sangsatsingen genial: Daglig leder Tonje Elisabeth Dahl i Syngende Enerhaugen barnehage har satset tungt på sang, og mener det har vært et kjempeløft for både ansatte, barn og foreldre.