Sangfest i Syngende Odda

Onsdag kveld var det oppstartsfest for Syngende Odda på Iris Scene. Lokalet var fullsatt av sangglade innbyggere som har lyst til å styrke en allerede sangsterk kommune.

Sterkt engasjement

Eldbjørg Furholt er leder for sangutvalget i Odda

Det er ikke tvil om at folk i Odda  er glade i å synge. Kveldens vertinne, Eldbjørg Furholt (leder av sangutvalget) sto for programmet, og var svært fornøyd med det gode oppmøtet. Tidligere samme dag var 200 barnehagebarn samlet til fellessang i kinosalen. Neste år blir de trolig enda flere når barn fra hele storkommunen deltar. 

Ordfører stemte i!

Ordfører Roald Aga Haug

Både kultursjefen og ordføreren stemte i på allsangene!

Ordfører Roald Aga Haug gleder seg til årene fremover som Syngende kommune, og lover å starte neste kommunestyremøte med en sang! 

Kultursjef Lage T. Myrberget var også svært begeistret over at Odda skal satse på sangen. Han sa selv at han er "en nynner", men det gjorde susen med teksthjelp på storskjerm.

 

Vi har egentlig vært en Syngende kommune hele tiden, vi må bare børste støv av det. . . . Vi trenger egne sanger, et repertoar hvor vi synger oss inn i historien
— Lage T. Myrberget, Kultursjef

Flotte sanginnslag

Lokale kor og artister bidro til svært god stemning.

Det var en varm og begivenhetsrik kveld på Iris Scene. Det startet med noe så uvanlig som en koreansk poplåt fremført av elev på Kulturskolen, Joakim Kristensen. Deretter sang Odda Songlag, Tyssedalkoret og Internasjonalt kor. De bød på alt fra tradisjonell kormusikk til overraskende og friske sangvalg som "America" av  tyske Rammstein og "Odda sin skål" med tekst av Frode Grytten. 

Allsang av full hals og fullt trøkk med kveldens husband!

Husbandet for kvelden besto av Håkon Widding (tangenter) og Vidar Børve (trekkspill, bass og gitar). De loset forsamlingen gjennom et stort knippe varierte allsanger. "Tanta til Beate", "Neste sommer", "Plommer i Hardanger" og "Sauda/Odda sangen" var bare noen av sangene. Tommy Tverdal gjorde en heroisk innsats som allsangdeltaker, bartender og lydmann!

Allsangen ble stødig akkompagnert av Håkon Widding og Vidar Børve

Me er eit sjarmerande kaos. Det lever me alltid opp te, i hvert fall siste biten!
— Medlem av Internasjonalt kor i godt humør

Syngende storkommune

Odda, Ullensvang og Jondal søkte sammen om å bli en Syngende kommune for å styrke samholdet i sammenslåingsprosessen. Foreløpig har de tre ulike sangutvalg og etablerer prosjektet i hver sin kommune. Men målet er at dette skal være et felles prosjekt til glede for innbyggerne i hele nye Syngende Ullensvang. 

Lik Syngende Ullensvang på facebook: