Internasjonal pris til "Syng deg friskere"!

"Syng deg friskere" er et samarbeid mellom Nord Universitet og Krafttak for sang.

FOTO: Møyfrid Kjølsdal/napha.no

Pris til forskere på korsang og psykisk helse

Forskerne ved Nord Universitet vant internasjonal pris for sin presentasjon av korsang for mennesker med psykiske helseutfordringer.

Førstelektorene Arve Almvik og Grete Daling fra Nord Universitet presenterte forskningsprosjektet Syng deg friskere for et internasjonalt publikum under konferansen WAPR 2018 i Madrid 5.-7. juli. De vant pris for sitt foredrag om korsangtilbud for mennesker med psykiske helseutfordringer. Konferansen hadde psykososial rehabilitering som tema. 

Se den spitter nye brosjyren om Syng deg friskere her:

 

Håper prisen kan skape blest om prosjektet

-Jeg håper det kan bidra til å få korsang inn som tilbud i psykisk helsetjenestene, forteller korleder Grete Daling til NAPHA

Hun mener "Syng deg friskere" viser en svært tydelig kobling mellom recovery og korsang.

- Kanskje dette bidrar til å formidle hva bruk av korsang i arbeid med psykiske helseutfordringer er, betyr og hva som ligger til grunn for at tilsvarende prosjekt skal kunne lykkes, sier Daling.

Se minidokumentar om Syng deg friskere

 

- Effekten burde være mer anerkjent

- Det er en klar kobling mellom psykisk helse og korsang, og at denne koblingen ikke er tilstrekkelig anerkjent alle steder, legger Daling til.

-Prisen er en anerkjennelse av prosjektet vårt som sådan, som kan bidra til enda mer fokus på dette og tilsvarende prosjekter.

Les mer om Syng deg friskere her!