Bollestad imponert over Syngende sykehjem

Politisk interesse for sang og musikk i eldreomsorgen

Ni eldreinstitusjoner i Stavanger har gjort sang og musikk til en del av hverdagen gjennom KFS-programmet Sang i eldreomsorgen. Krf-leder Olaug Bollestad dro til Ramsvigtunet sykehjem for å lære mer sangsatsingen.

Krf-leder Olaug Bollestad, Varaordfører Henrik Halleland i Stavanger og Solveig Ege Tengesdal (Organisasjonsutvikler Rogaland, KrF) fikk både oppleve og lære mer om den omfattende sang- og musikksatsingen for eldre i Stavanger.

Ni av kommunens eldreinstitusjoner er i dag en del av Sang i eldreomsorgen (et program under Krafttak for sang).

-Politikerne gav tydelig uttrykk for at de syntes det var fint å se det velferdsteknologiske verktøyet sangieldreomsorgen.no i bruk. Bollestad, som selv er sykepleier, er engasjert i persontilpasset bruk av musikk. Hun mener det er en rekke fordeler ved å bruke sang systematisk og bevisst i eldreomsorgen, forteller leder Beatrix van Doorn i Sang i eldreomsorgen.

Lærerikt og inspirerende besøk

Gjestene deltok først i en sangstund på dagsenteret med ca 15 av brukerne av dagsenteret, der de deltok i en sangstunden med støtte fra Sang i eldreomsorgens digitale ressursportal.

- Sanger som Sov du vesle spire ung, Sønnavindsvalsen og Soltrall engasjerte tydelig, og fikk frem vårstemningen hos de fleste. Vi fikk tilbakemelding om at det var flott å få oppleve en digital portal som er så spesialtilpasset for brukere i eldreomsorgen, sier van Doorn.

Et viktig verktøy for å skape gode øyeblikk

Etter sangstunden fikk politikerne lære mer om hvordan ansatte på Ramsvigtunet bruker sang og musikk for å aktivisere beboere og brukere av dagsenteret.

- De ansatte oppplever tydelig et fornyet fellesskap, og sier de har fått et nytt verktøy for å skape gode, sosiale og givende øyeblikk i hverdagen, legger lederen for Sang i eldreomsorgen til.