Åpningskonsert i Syngende Bergen

Åpningskonsert med fart i!

Fredag 21. september samlet store og små sangglade
bergensere seg til åpningkonsert på Vitalitetsenteret i Bergen.

Det ble en flott åpning av Syngende Bergen kommune. Kommunen er en av fem kommuner som ble med i programmet Syngende kommuner i 2018. Det første året har Bergen valgt å satse spesielt på sang for barn og unge.

Byråden åpnet showet

Byråd for klima, kultur og næring, Julie Andersland klippet over snora for offisielt å erklære Bergen som syngende kommune.

Arrangementet bød på rørende og kraftfull sang fra elever ved Møhlenpris oppveksttun, Edvard Grieg Kor sang et vokalt utdrag fra Holberg suiten og et morsom stykke av Mäntyjärvi. Marthe Wang sang to sanger med dagens “husband”, og på hiten “Ka kan eg gjøre med det?” ble alle oppfordret til å synge med.

Syngende skoler i Bergen

Møhlenpris oppveksttun og Bjørndalsskogen skole i Bergen er allerede Syngende skoler.

I tillegg har Syngende Bergen engasjert åtte sangere fra Edvard Grieg kor til å reise rundt på skoler i kommunen for å inspirere lærere til å synge mer. I november får lærere i kommunen tilbud om å delta på en fagdag i samarbeid med Musikk i skolen og Krafttak for sang, og det jobbes med å finne andre gode tiltak for å fremme sangen i skolen.

God stemning i sangutvalget

Sangutvalget ble presentert av Signe Sannem Lund fra Krafttak for sang. Utvalget er godt sammensatt fra både kommune og kulturliv.

Utvalget består av representanter fra ulike etater i Bergen kommune, korforbund, det profesjonelle kulturlivet og Hordaland musikkråd. Disse skal sørge for at Syngende Bergen kommune gjennomfører de gode sangtiltakene som allerede er i gang, og i tillegg finner frem til flere sangaktiviteter som kan være til glede innbyggerne i Bergen. Så har du en idé, kan du ta kontakt. Du finner navn og kontaktinfo på alle HER.

Følg Syngende Bergen på facebook: