Storstilt satsing på sang i skolen:

Gratis inspirasjonskurs og ressursside skal få lærerne til å bruke mer sang i skolen

Viktig tiltak for mer sang i norsk skole: nå kan alle skoler få gratis tilgang til Syngende skoles ressursside! 20 av de registrerte skolene får også gratis inspirasjonskurs.

Nå kan du og kollegaene dine få gratis ressurser og kurs om bruk av sangaktivitet i klasserommet! I løpet av 2024 trekker Syngende skole ut 20 skoler som får gratis skolebesøk. Skolene må melde seg på Syngende skole-programmet (også gratis), der de får tilgang til en rik ressursside med forslag til sangaktivitet tilpasset grunnskolen.

Meld interessen for gratis skolebesøk i skjemaet nedenfor. Er dere ikke en Syngende skole, kan dere registrere dere som Syngende skole i det samme skjemaet. Det er gratis å bli en Syngende skole.

Nå kan du og kollegaene dine få gratis kurs om bruk av sangaktivitet i klasserommet! Lær hvordan sang kan brukes for å skape aktive pauser i hverdagen, styrke samholdet i klassen, og skape fine øyeblikk, kreativ utfoldelse og læringslyst.


Workshop

Workshopen tar utgangspunkt i de ansattes egne musikalske ferdigheter og hvordan disse kan berike undervisningen sammen med elevene. Kursholderen vil introdusere spennende sanger og sangleker, og vise dere hvordan sang og musikk kan integreres på en engasjerende måte på alle trinn på tvers av fag. Workshopen inkluderer praktiske øvelser, refleksjon, og erfaringsdeling.

Målet er å gi alle ansatte en praktisk erfaring med sang, inspirere dem til å implementere sang i undervisningen for en helhetlig læringsopplevelse. Vi ønsker å styrke hver lærers selvtillit til å bringe sang og musikk inn i klasserommet, slik at de kan oppleve sin egen musikalitet som mer enn god nok. Lærerne skal føle seg komfortable og trygge når de integrerer musikk i undervisningen.

Målgruppe

Workshopen er for alle ansatte på en Syngende skole, uansett tidligere erfaring eller fagbakgrunn. Kursholderen tilpasser nivået slik at alle skal få mest mulig glede og utbytte. Det holder å møte opp og delta "som du er".

Vi oppfordrer sterkt at skolens ledelse og administrasjon deltar på workshopen!


Gjennomføring

Musikk i Skolen står for planlegging, organisering og den faglige gjennomføringen av workshopen. Skolen har ansvar for den praktiske gjennomføringen i form av egnet lokale samt informasjon til sine ansatte. Den praktiske delen av workshopen varer i ca. 2 timer for alle ansatte. Her er vi alle "på gulvet" og jobber med praktiske sangøvelser. I tillegg anbefaler vi at det settes av 1 time til planlegging og forankringsarbeid med et utvalgt "sangteam" fra skolen.

Dersom de ansatte ønsker ytterligere oppfølging etter workshopen, tilbys veiledning, pedagogisk materiell, kurs og nettressurser etter avtale.

Tema

Det er mulig for skolen å komme med egne ønsker om konkrete temaer dere ønsker å jobbe med. Dette kan gjøres sammen med en av våre pedagoger i forkant. Ønsker dere å overlate alt til oss, stiller vi selvsagt med et programforslag som "sparker i gang" sangen hos de ansatte.

Eksempler på populære temaer:

  1. Skolens "sangbok" - Hvordan skape skolens egen repertoar

  2. Sangteknikk - stemmebruk og "stemmeskam"

  3. Sang og musikk i alle fag - en praktisk tilnærming

  4. Enkel flerstemt sang - kanon, quodlibets, ostinat etc.

  5. Bodygrooves - sang og Dalcroze-rytmikk

  6. Fellessamlinger - arrangementer, høytider og markeringer

  7. Ukas- og månedens sang - daglig sang satt i system

  • Sanglek og improvisasjon - utforsk mulighetene



Skolen står fritt til å kombinere temaene eller komme med forslag til helt nye. Ikke nøl med å ta kontakt!