Samles til et felles krafttak for musikk og eldrehelse

Løfter frem viktigheten av sang, musikk og eldrehelse

Leder i Sang i eldreomsorgen, Beatrix van Doorn, er ny leder for Nasjonalt nettverk for musikk og eldrehelse. - Målet er å knytte ulike aktører i feltet tettere sammen, slik at vi sammen kan stå enda sterkere overfor besluttende myndigheter og politikere.

Deltakerne i nettverket jobber sammen om prosjekter, saker og temaer knyttet til musikk og eldrehelse.

 

Beatrix van Doorn er selv musikkterapeut, og leder til dagen Sang i eldreomsorgen - et av Krafttak for sangs programmer.

-Nettverket er viktig som et fora der prosjekter i feltet kan koordineres. Før stod vi litt på hver vår tue, men nå er det enda enklere å samarbeide på tvers av organisasjoner og institusjoner, forklarer den nye lederen. Hun ønsker å styrke nettverkets rolle som samordningsforum, og mener feltet musikk og eldrehelse står sterkere etter at de nasjonale kreftene ble samlet.

Politiske mål

-Vi har blant annet jobbet med en oppdatering av Nasjonal faglig retningslinje om demens. Nettverketjobbet for at Helsedirektoratet skulle inkludere forskning om bruk av musikk som helsefremmende aktivitet for personer med demens i de faglige retningelinjene.

Mange krefter står samlet

Nettverket består av organisasjoner og institusjoner som ulikt vis jobber innenfor fagfeltet musikk og eldrehelse i Norge -  Norges musikkhøgskole, Aldring og helse, Nasjonalforeningen for folkehelsen, Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg, Gamut, Polyfon, NKS Olaviken alderspsykiatiske sykehus, USHT Vestland og Norsk forening for musikkterapi.