Hentesang i barnehagene

I Vestre Slidre kommune synger barn og foreldre sammen en gang i måneden. Sangstunden med hentesanger legges til når foreldrene kommer og henter barna sine i barnehagene.

Prosjektet startet opp for ett års tid siden, og har blitt en populær samlingsstund med sang for barnehagebarn og foreldre i den syngende kommunen. Sanginstruktørene prøver å legge til rette for at flest mulig henter barna sine klokka halv fire denne dagen, slik at man kan synge sammen i barnehagen før man drar hjem.

Selve sangstunden pleier å vare i til sammen 10-15 minutter, og ledes av sanginstruktørene Gudbrand Heiene og Susanne Engerdal. Hentesangene varierer fra gang til gang, og instruktørene har pleid å gå innom barnehagene på forhånd for å spørre personalet om hvilke sanger de vil synge.

Sammen velger man ut 4-5 sanger som barna kan, og repertoaret baseres gjerne på sanger og tema som er aktuelle i barnehagen for øyeblikket. Hvis barnehagen for eksempel har jobbet med Hakkebakkeskogen den siste tida, så synger de gjerne noe som passer til det. Noen ganger har sangkoordinatorene også utfordret barnehagegruppene til å opptre med en sang selv.

Hver sanginstruktør har hatt en fast barnehage de har gått innom, slik at barna har fått bli kjent med dem. De påpeker at dette har vært viktig for å gjøre barna trygge, slik at de kan bli kjent med instruktørene før sangstunden med foreldrene. Nå ser både barn og foreldre frem mot nye samlingsstunder med sang for små og store i barnehagene.

Vestre Slidre er en av Krafttak for Sang sine syngende kommuner.

Vil du vite mer?

Sanginstruktør og kulturskolerektor Gudbrand Heiene

tlf 413 35 496

e-post: vestreslidrekulturskule@gmail.com

Tekst: Kristine Maria Lund