Lansering av "Harstad synger"

Det blir lanseringskonsert av den Syngende kommunen Harstads sangrepertoar «Harstad synger» den 24. juni kl. 12. Det skjer i SNN-parken i Harstad sentrum og arrangeres i samarbeid med Festspillene i Nord-Norge. Det blir blant annet konsert med SFO-koret, som har deltatt på sangworkshop med Wenche Maria Jentoft gjennom festspilluka, og selvfølgelig allsang. 

Første kapittel i Harstads sangbok startet som et samarbeid mellom Harstad kommune og Harstad Tidende etter at Harstad fikk status som "Syngende kommune". Dette er et pilotprosjekt under Krafttak for sang, og har som mål å gi et inkluderende sangtilbud til alle kommunens innbyggere. Befolkningen i byen ble invitert til å sende inn sine favorittsanger til Harstad Tidende, og over 70 forslag kom inn til avisa. Juryen valgte deretter ut halvparten av disse sangene til neste runde, der avisleserne på ny skulle stemme på sin favoritt

De ti sangene som fikk flest stemmer har nå fått plass i sangboka for Harstad, med ”Har du fyr?” av Ola Bremnes som folkets favoritt nummer 1. Avisleserne kunne stemme via sms eller nettskjema, og de som stemte via sms kunne også vinne billetter til nyttårskonserten i Harstad Kulturhus. Juryens kriterier var at sangene skulle være velkjente og kunne synges som allsang, og at de skulle representere sjangerbredde og ulike tema.

Juryen består av representanter fra musikklivet og fra de ulike satsningsområdene til Krafttak for sang, som nå arbeider med å videreutvikle kommunens sangbok. Alle skoler og barnehager i Harstad har fått invitasjon til å sende inn én sang hver, og disse er garantert plass i sangboka. Deretter går stafettpinnen videre til eldreinstitusjoner og byens frivillige kulturliv.Mange av organisasjonene som deltar i prosjektet er medlemmer av Krafttak for sang sine partnere som Norsk Musikkråd og Musikkens studieforbund. 

Sangene vil til slutt bli samlet i Harstads sangbok og distribuert til institusjoner, korps og kor i byen, slik at den levende sangkulturen og folkets sangfavoritter kan ivaretas på tvers av generasjoner og kulturer. 

 

Foto: Patty Thorbergsen

Tekst: Kristine Maria Lund og Signe Sannem Lund