- Styrket politisk interesse for sang

Opplever styrket politisk interesse for sang

I 2023 har tidligere kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen og statssekretær Erlend Hanstvedt besøkt en Syngende barnehage, mens tidligere statssekretær Odin Adelsten Aunan Bomann besøkte Bærum Syngende kommune.

-Vi i Krafttak for sang setter stor pris på at politisk ledelse i Kultur- og likestillingsdepartementet ønsker å bli bedre kjent med våre satsinger, forteller daglig leder Jarle Flemvåg.


Han har opplevd en styrket satsing på sang det siste året, og mener den politiske interessen for sang- og musikk har tiltatt i styrke det siste året.

-Politikerne er opptatt av at alle skal kunne delta i kulturelle aktiviteter uavhengig av bosted, alder, funksjonsnivå og økonomi. Dette samsvarer godt med Krafttak for sangs visjon, sier den daglige lederen.

GOD KONTAKT: Statssekretær Erlend Hanstvedt fikk oppleve sang- og musikkglede på nært hold i Syngende Enerhaugen barnehage på Tøyen i Oslo.

Inspirerende politikermøter

-Ved å selv oppleve programmene, møte brukerne og bli med på sangaktiviteter får politikerne se hvordan sangen er med på å skape en bedre hverdag for liten og stor. Og så er det fint å se at selv toppolitikere ikke tar seg selv mer høytidelig at de kan være med på sangaktiviteter på «gølvet» og at sang skaper fellesskap og gode møter på tvers av generasjoner og posisjoner, legger Flemvåg til.

Se bilder fra besøkene:

Opplever politisk satsing

At Krafttak for sang har fått økt sin bevilgning viser at regjeringen aktivt satser på at mange flere skal kunne delta i inkluderende sangaktiviteter og at de ønsker å styrke breddekulturen.

-Vi tror det vil ha stor betydning for fremtidens kulturliv at barn og unge tidlig får delta i kulturelle aktiviteter, og at den enkeltes livskvalitet blir styrket gjennom sang og musikk sine mange positive effekter i tillegg til dens egenverdi. Samtidig har Demenskoret på NRK visst oss hvor viktig sang kan være i andre enden av livsløpet, og at det aldri er for sent å lære noe nytt eller kjenne på gleden ved å synge sammen med andre, fastholder Flemvåg.

Tidligere kulturminister Anette Trettebergstuen og byråd for oppvekst og kunnskap Sunniva Holmås Eidsvoll besøkte en Syngende barnehage i februar i år, og hadde da med seg 3 millioner kroner til Krafttak for sangs arbeid.