Skolenes sangdag 2016

SKOLENES SANGDAG 2016

Skolenes sangdag gikk av stabelen for første gang fredag 29.4. 152 skoler hadde meldt seg på til denne landsomfattende sangdugnaden. Skolenes sangdag er et samarbeid mellom Musikk i Skolen og Syngende skole (et av Krafttak for sangs hovedprosjekter).

Det er svært enkelt for skolene å delta på Skolenes sangdag. De behøver kun å registrere seg for å få tilgang til noter, instruksjonsvideoer og spotifylenker til de utvalgte sangene. De blir også oppfordret til å laste opp videoer med sine bidrag til sangdagen på en egen Skolenes sangdag – kanal på Youtube.

Repertoaret i 2016:

  • Hanen stend på stabburshella, Eilif Gulbranson
  • Grevling i taket, Knutsen og Ludvigsen (Øystein Dolmen og Gustav Lorentzen)
  • Den første løvetann, Alf Prøysen
  • Den du veit, Marius Müller
  • Kveldssong for deg og meg, Ragnar Hovland, Odd Nordstoga
  • Nå våkner Savannen, Bjarne List Nissen
  • Større enn størst, Skolenes sangdagslåt 2016, Kine Kvalstad og Geir Bratland

HER ER SPILLELISTA PÅ SPOTIFY

 

Skolene sto helt fritt til å markere dagen slik de selv ville.

Her er noen eksempler:

Skatval skole inviterte de besteforeldre og pensjonister til et lunsjtreff hvor alle elevene på skolen underholdt gjestene. 

Furuset skole hadde samling i aulaen på begynnelsen av dagen der de ulike klassetrinnene var forsangere på hver sin sang sang. De ble akkopagnert av lærere på piano, gitar og djembe.

Berkåk skole inntok scena på torget i Rennebu og varmet tilhørerne med sangen sin. I Berkåk deltok også voksenopplæringa i markeringen og var med og sang på Hanen stend på stabburshella.

Les om det i Opdalingen

Eiksmarka skole i Bærum samlet de 600 elever til en felles utendørs sangstund. Samlingen ble ledet av en musikklærer og elever fra 4. og 7. Trinn.