Sangstunder for beboere på eldreinstitusjoner i Syngende kommuner.

Helsedirektoratet støtter sangstunder på 18 eldreinstitusjoner i syngende kommuner! Krafttak for sang sin satsing på sang for eldre i samarbeid med Sang i eldreomsorgen styrker seg ytterligere gjennom nytt prosjekt. 


På 18 eldreinstitusjoner i Syngende Tromsø, Levanger, Vaksdal, Bjerkreim, Bærum og Kongsberg vil det arrangeres i alt 54 sangstunder fra høsten 2021 med støtte fra Helsedirektoratet.

Organisering

Sangstundene vil ledes av en sanger og en akkompagnatør, og har som mål å skape felles meningsfull aktivitet for mennesker med en demensdiagnose. Tilbudet er for både beboere på eldreinstitusjoner, brukere av dagsentere og deres pårørende.

Hvorfor sangstunder

Forskning viser at musikk kan aktivere minner og gi mestringsfølelse og mening for de med en demensdiagnose. Målrettede sang - og musikktiltak kan skape en verdig hverdag gjennom økt livskvalitet og reduksjon av symptomer på angst og depresjon.

Samarbeid

Sangstundene er et samarbeid mellom Krafttak for sang sine programmer Syngende kommune og Sang i eldreomsorgen der Folkeakademiet er programansvarlig. Eldreinstitusjonene får også tilgang til den digitale ressursportalen “Syng Sammen” og blir syngende eldreinstitusjoner i regi av Sang i eldreomsorgen. 

Styrket sangtilbud til eldre

Tidligere i år fikk prosjektet Generasjonssang, som er et samarbeid mellom Krafttak for Sang, Sang i eldreomsorgen (Folkeakademiet) og Syngende barnehage (der Musikk fra livets begynnelse er programansvarlig), 1,8 millioner fra Sparebankstiftelsen. LES MER